• Buradasın

    Portakallı ve kakaolu kek nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Portakallı ve kakaolu kek yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 3 adet yumurta 13;
    • 1 su bardağı toz şeker 13;
    • 1 çay bardağı sıvı yağ 1;
    • 1 su bardağı süt 1;
    • 1 adet portakalın suyu ve kabuğunun rendesi 1;
    • 2 yemek kaşığı kakao 1;
    • 2 su bardağı un 1;
    • 1 paket kabartma tozu 1;
    • 1 paket vanilin 1.
    Hazırlanışı:
    1. Yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpın 1.
    2. Üzerine sıvı yağ, süt ve portakal suyunu ekleyip karıştırın 1.
    3. Portakal kabuğu rendesini ekleyin 1.
    4. Ayrı bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve vanilini karıştırın, sıvı karışıma eleyerek ekleyin 1.
    5. Tüm malzemeleri homojen bir kıvam alana kadar karıştırın 1.
    6. Kek harcını yağlanmış kek kalıbına dökün 1.
    7. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin 1.
    8. Kürdan testi ile kontrol edip fırından çıkarın 1.
    9. Kek tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz 1.

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel kakaolu ıslak kek nasıl yapılır?

    En güzel kakaolu ıslak kek tarifi için gerekli malzemeler: 4 adet yumurta; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı süt; 1 su bardağı ayçiçek yağı; 1 su bardağı un; 3 yemek kaşığı kakao; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya. Sosu için: 2 su bardağı süt; 1/2 su bardağı ayçiçek yağı; 1 su bardağı toz şeker; 2 yemek kaşığı kakao. Yapılışı: 1. Keki hazırlamak için: Yumurtaları ve şekeri rengi açılana kadar çırpın. Süt ve ayçiçek yağını ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin, homojen olana kadar karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün ve 180 derece fırında 30 dakika pişirin. 2. Sosu hazırlamak için: Tüm malzemeleri sos tenceresinde karıştırıp kaynatın, ardından kenara alın. 3. Birleştirme: Kek piştikten sonra dilimleyin. Sıcak kekin üzerine soğuk sosu dökün ve soğumasını bekleyin. Püf noktaları: Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Keki fazla pişirmeyin. Sosu dökmeden önce keki dilimlemek veya kürdanla delik açmak, sosun her yere ulaşmasını sağlar.

    Islak keke ne kadar kakao konur?

    Islak kek yapımında genellikle 3 yemek kaşığı kakao kullanılır.

    Kakaolu kekin içine irmik yerine ne konur?

    Kakaolu kekin içine irmik yerine kakao konulabilir.

    3 malzemeli kakaolu kek olur mu?

    Evet, 3 malzemeli kakaolu kek yapılabilir. Örneğin, 3 malzemeli kakaolu kek tarifi için gerekli malzemeler: 3 paket kakaolu bisküvi (375 gram); 4 çay bardağı süt; 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu. Yapılışı: 1. Bisküvileri robotta veya ezerek toz haline getirin ve bir karıştırma kabına alın. 2. Kabartma tozunu ekleyip karıştırın. 3. Son olarak sütü kontrollü bir şekilde ekleyip spatula veya kaşıkla karıştırın. 4. Karışım yumuşak ve akışkan olana kadar karıştırma işlemine devam edin. 5. Karışımı, hafifçe yağlanmış ufak bir kalıba dökün. 6. Derin bir tencerenin içine bir kase veya derin bir tabak yerleştirin, tencerenin tabanına kalıba değmeyecek kadar sıcak su ekleyip kalıbı kasenin üzerine yerleştirin. 7. Tencerenin üzerine bir bez örtün ve kapağını kapatın. 8. Kısık ateşte 25-30 dakika kek pişene kadar pişirin. 9. Pişen keki tencereden çıkarıp 10-15 dakika dinlendirip kalıptan çıkarın. 10. Kahvaltılık sürülebilir çikolatayı benmaride eritip kekin üzerine döküp servis yapın. Ayrıca, 3 malzemeli kek tariflerine TikTok gibi platformlardan da ulaşılabilir.

    Kakaolu keke un yerine ne konur?

    Kakaolu kek yapımında un yerine yulaf unu veya tam buğday unu kullanılabilir.

    Portakalla en güzel kek hangisi olur?

    Portakalla yapılabilecek en güzel keklerden bazıları şunlardır: Portakallı ev keki. Cevizli portakallı kek. Çikolatalı portakallı kek. Portakallı ters yüz kek. Portakallı ıslak kek. Kan portakallı kek. Portakallı irmik keki. Ayrıca, sadece bir portakal kullanılarak da mis gibi kokan portakallı kek yapılabilir.

    Portakal dilimli keke ne konur?

    Portakal dilimli keke konabilecek bazı malzemeler: Portakal kabukları. Kuru yemişler. Çikolata. Vişne. Ayrıca, kek harcına tarçın ve unlanmış kuru üzüm de ilave edilebilir.