Buradasın
Portakallı ve kakaolu kek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakallı ve kakaolu kek yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 adet yumurta 13;
- 1 su bardağı toz şeker 13;
- 1 su bardağı ayçiçek yağı 3;
- 1 su bardağı yoğurt 3;
- 1 adet portakalın suyu ve rendelenmiş kabuğu 13;
- 2,5 su bardağı un 13;
- 2 paket kabartma tozu 13;
- 1 paket vanilya 13;
- 1 yemek kaşığı iri dövülmüş fıstık 3;
- 1 kahve fincanı kakao 3.
Yapılışı:
- Yumurtaları derin bir kapta çırpın 3.
- Toz şeker ilave edip, çırpmaya devam edin 3.
- Ayçiçek yağı ekleyip, tekrar çırpın 3.
- Yoğurt, portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu ve un ilave edin 3.
- Kabartma tozu ve vanilya katıp, tüm malzemeyi karıştırın 3.
- Fırça yardımıyla kek kalıbını yağlayıp, fıstık serpin ve hazırladığınız hamurdan bir buçuk su bardağı ayırın 3.
- Kalan hamuru kalıbın içine boşaltın ve ayırdığınız hamurun içine kakao ekleyip, kalıptaki hamurun üzerine dökün 3.
- Kaşıkla bir kez karıştırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin 3.
- Ilındıktan sonra ters çevirip, servis tabağına çıkarın ve dilimleyerek servis yapın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: