Buradasın
Portakallı ve kakaolu kek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakallı ve kakaolu kek yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 3 adet yumurta 13;
- 1 su bardağı toz şeker 13;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1;
- 1 su bardağı süt 1;
- 1 adet portakalın suyu ve kabuğunun rendesi 1;
- 2 yemek kaşığı kakao 1;
- 2 su bardağı un 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- 1 paket vanilin 1.
Hazırlanışı:
- Yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpın 1.
- Üzerine sıvı yağ, süt ve portakal suyunu ekleyip karıştırın 1.
- Portakal kabuğu rendesini ekleyin 1.
- Ayrı bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve vanilini karıştırın, sıvı karışıma eleyerek ekleyin 1.
- Tüm malzemeleri homojen bir kıvam alana kadar karıştırın 1.
- Kek harcını yağlanmış kek kalıbına dökün 1.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin 1.
- Kürdan testi ile kontrol edip fırından çıkarın 1.
- Kek tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: