Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kadayıflı kek tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- Keki için: 4 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı un, 2 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 150 gr kavrulmuş kuru tel kadayıf, 1 avuç ceviz 3.
- Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker, 3,5 su bardağı su 3.
- Süsleme için: Kaymak, toz antep fıstığı 3.
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlayın: Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın, 10 dakika kaynadıktan sonra soğumaya bırakın 13.
- Keki hazırlayın: Yumurta ve toz şekeri bir kapta mikserle beyazlaşana kadar çırpın, ayçiçek yağı ekleyip çırpmaya devam edin 3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatula ile karıştırın 3.
- Karışıma kadayıf ve cevizi ekleyin: Kavrulmuş kadayıf ve ince kıyılmış cevizi kek karışımına ilave edip karıştırın 3.
- Pişirme: Tereyağı ile yağladığınız dikdörtgen cam fırın kabına karışımı eşit şekilde yayın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin 3.
- Servis: Sıcak keki dilimleyin, soğumuş şerbeti üzerine dökün ve 1-2 saat dinlendirin 13. Üzerine kaymak ve antep fıstığı ekleyerek servis edebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: