Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kadayıflı kek tatlısı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- Keki için: 4 adet oda sıcaklığında yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı toz antep fıstığı, 1 paket vanilya 1.
- Üzerine: 125 gram tereyağı 1.
- Şerbeti için: 4 su bardağı toz şeker, 4 su bardağı su, çeyrek limonun suyu 1.
- Servis için: Dondurma 1.
Yapılışı:
- Kadayıfı ikiye ayırın ve elinizle didikleyin 1. Yarısını kelepçeli kek kalıbına iyice bastırarak yerleştirin ve kalıptaki kadayıfı çıkarıp, yağlı kağıt üzerine alın 1.
- İkinci parça kadayıfı da kelepçeli kek kalıbına iyice bastırarak yerleştirin 1.
- Keki için yumurta ve toz şekeri derin bir kapta çırpın 1. Un, kabartma tozu, toz antep fıstığı ve vanilyayı ilave edip, tüm malzemeyi iyice karıştırın 1.
- Daha sonra kek kalıbın içindeki kadayıfın üzerine kek harcını boşaltın 1. Önceden hazırladığınız kadayıfı, yağlı kağıt yardımıyla kek harcının üzerine yerleştirin ve elinizle hafifçe bastırın 1. Tereyağını ufak parçalara ayırıp, kadayıfın üzerini kaplayacak şekilde yerleştirin 1.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kadayıfın üzeri altın sarısı renk alana kadar pişirin 1.
- Diğer taraftan şerbeti için toz şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıp, kaynatın 1. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra tencereyi ocaktan alın ve soğutun 1.
- Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin 1. Şerbeti çektikten sonra dilimleyerek, dondurma ile birlikte servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: