Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hastel kadayıf şerbeti hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı su 2;
- 2 su bardağı toz şeker 2;
- 1 tatlı kaşığı limon suyu 2;
- 1 çay kaşığı vanilin (isteğe bağlı) 2;
- 1 tatlı kaşığı gül suyu (isteğe bağlı) 2.
Hazırlanışı:
- Şerbetin hazırlanması: Su ve toz şekeri bir tencereye koyun, orta ateşte kaynamaya bırakın 2. Kaynama başladıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10-15 dakika kısık ateşte kaynatın 2. Vanilin ve gül suyunu isteğe bağlı olarak ekleyin 2.
- Şerbetin soğutulması: Kaynayan şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın 2.
- Kadayıfın hazırlanması: Pişirdiğiniz kadayıfın üzerine, sıcaklığına dikkat ederek, soğuyan şerbeti dökün 23.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: