Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hastel kadayıf şerbeti hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı su 2;
- 2 su bardağı toz şeker 2;
- 1 tatlı kaşığı limon suyu 2;
- 1 çay kaşığı vanilin (isteğe bağlı) 2;
- 1 tatlı kaşığı gül suyu (isteğe bağlı) 2.
Hazırlanışı:
- Şeker ve suyu bir tencereye koyup orta ateşte kaynamaya bırakın 2.
- Karışım kaynamaya başladıktan sonra, 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyin ve şerbeti 10-15 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin 2. İsteğe bağlı olarak vanilin ve gül suyunu ekleyin 2.
- Şerbet kaynadıktan sonra, ocaktan alın ve soğumaya bırakın 2.
- Soğuduktan sonra, şerbeti bir şişe veya kapta saklayabilirsiniz 2.
Ayrıca, hazır kadayıf şerbeti tarifi için şu adımları da izleyebilirsiniz:
- Bir tencerenin içine 5 su bardağı şeker, 6 su bardağı su ve 3-4 damla limon suyunu alın 3.
- Toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynatın 3.
- Şerbeti biraz ılıması için bekletin ve bu arada kadayıfı hazırlayın 3.
- Paketin içindeki kadayıfları geniş bir kaba alın ve ılımış olan şerbeti bir kepçe yardımıyla kadayıfların üzerinde gezdirin 3.
- Tatlı şerbetini çekene kadar bekledikten sonra servis tabağına aldığınız kadayıf tatlısını sade ya da üzerine kaymak koyarak ikram edebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: