Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaçamak Tarifi:
Malzemeler:
- 2 su bardağı su 14;
- 1 tutam tuz 1;
- 1 su bardağı mısır unu 14;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 14;
- Üzeri için: 4 yemek kaşığı pekmez, 1 avuç ceviz, 2 yemek kaşığı kaymak (isteğe bağlı) 1.
Hazırlanışı:
- Orta boy bir tencerede suyu kaynar hale getirin, tuzu ekleyip içine mısır ununu karıştırarak ekleyin 1.
- Ocağın altını kısarak yaklaşık 15 dakika sürekli karıştırarak pişirin 1.
- Karışım tencereden ayrılan bir kıvam alıp yumuşayınca tereyağını ekleyin ve ocaktan alın 1.
- Kaçamağı sıcakken servis tabağına alın, üzerine pekmez, ceviz ve kaymak ekleyip servis edin 1.
Püf Noktası: Ocağın altını çok fazla açarsanız kaçamak dibine tutabilir 1.
Alternatif Tarifler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: