Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fansız pişirme, fırının alt ve üst rezistanslarından ısı yayarak pişirme yapması anlamına gelir 3. Bu pişirme modunda hava sirkülasyonu yoktur 3.
Fansız pişirme kullanılan bazı tarifler:
- Kekler ve pandispanyalar 13. Fanlı fırın, kabarmayı engelleyebileceği için kek ve pandispanya gibi tarifler için fansız fırın idealdir 13.
- Poğaça, çörek ve mayalı hamurlar 1. Bu tür tariflerde, hamurun dışı değil, içi pişirilmelidir, bu yüzden fansız pişirme daha uygundur 1.
- Pastalar 1. Eşit şekilde kabaran ve çatlamayan kekler için alt-üst ısı modu tercih edilir 1.
- Sütlü tatlılar 1. Fırında nazikçe pişirilmesi gereken sütlaç gibi tatlılar için fansız fırın en doğru tercihtir 1.
- Musakka, karnıyarık gibi yemekler 1. Bu yemeklerin üstü kurutmadan pişirilmelidir, bu nedenle fansız mod tercih edilir 1.
- Bazı börekler 1. Yumuşak dokulu ve kat kat açılmış börekler, fansız fırında daha iyi sonuç verir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: