Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çeşitli pişirme teknikleri ve kullanılan malzemelere göre farklı kokoreç çeşitleri bulunmaktadır, bunlardan bazıları şunlardır:
- Klasik Kokoreç: Kuzu bağırsağı içine kuzu eti, böbrek ve ciğer karışımı konularak yapılır 14.
- Çırçır Kokoreç: Etin daha ince doğranıp bağırsağın etrafına sarılmasıyla yapılır, daha ince ve çıtır olur 1.
- Bodrum Kokoreci: Sadece kuzu eti kullanılarak, az baharatla pişirilir, daha sade ve hafif bir tat sunar 1.
- Adana Kokoreci: Acı biber ve özel baharat karışımları kullanılarak yapılır 1.
- Saray Kokoreci: Bağırsağın içine daha fazla et konularak yapılan, zengin ve yoğun bir lezzet sunar 1.
- Izgara Kokoreç: Mangal yerine ızgarada pişirilir, daha yavaş ve yumuşak olur 1.
Ayrıca, tavuk kokoreç, peynirli kokoreç ve mantarlı kokoreç gibi farklı malzemelerle yapılan çeşitler de mevcuttur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: