Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dünya genelinde birçok çeşit acı sos bulunmaktadır. İşte bazıları:
- Sambal Oelek: Endonezya'da yapılan, sirke, zencefil, şeker ve arpacık soğanı içeren macun kıvamında bir sos 1.
- Achaar: Hindistan'da yapılan, bol yağda kızartılan sarımsak dişleri ve baharatlarla tatlandırılan bir sos 1.
- Gochujang: Kore'nin popüler soslarından biri, Şili biberi, haşlanmış pirinç, fermente soya fasulyesi ve tuzla yapılır 1.
- Sriracha: Tayland'ın Si Racha kasabasına özgü, Şili biberi, şeker, tuz, sarımsak ve sirkeden yapılan bir sos 12.
- Peri Peri: Güney Afrika ve Portekiz mutfağında kullanılan, acı kuş gözü biberi ile yapılan bir sos 1.
- Mala: Çin mutfağında kullanılan, Sichuan biberi ve çeşitli baharatlarla yapılan bir sos 1.
- Habanero Sos: Papaya, mango, muz, zencefil, karabiber ve habanero biberinin karışımıyla hazırlanan bir sos 1.
Bu liste, sadece birkaç örneği kapsamaktadır ve daha birçok farklı acı sos çeşidi mevcuttur.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: