Kaburga etinin yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir: Marine etme: Zeytinyağı, sarımsak, kekik, biberiye, tuz ve karabiber gibi baharatlarla yapılan bir marinasyon, etin lezzetini derinleştirir ve daha yumuşak olmasına yardımcı olur. Düşük sıcaklıkta uzun süre pişirme: Kaburgalar, nispeten düşük sıcaklıklarda uzun süre pişirilmelidir. Sinirleri çıkarma: Kaburgaların üzerindeki ince sinirler çıkarılmalıdır. Etin nemini alma: Islak kaburgalar pişirme sırasında aşırı duman çıkardığı için kağıt havluyla kurulanmalıdır. Ayrıca, etin üzerindeki fazla yağın alınarak temizlenmesi ve pişirme sırasında etin kurumasını önlemek için üzerine kendi suyu veya marinasyondan ara ara dökülmesi önerilir.