Modern Türk mutfağında kaburga dolması yapmak için gerekli malzemeler: 3 kilogram kuzu kaburgası; 3 yemek kaşığı tereyağı; 2 adet kuru soğan; 1/2 su bardağı dolmalık fıstık; 2 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası; 3 su bardağı pirinç; 2 tatlı kaşığı yenibahar; 2 çay kaşığı kimyon; 2 çay kaşığı kişniş; 2 çay kaşığı tarçın; 2 çay kaşığı karabiber; 2 yemek kaşığı kuş üzümü; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 avuç ince doğranmış dereotu; 1 avuç ince doğranmış maydanoz. Yapılışı: 1. İç pilavın hazırlanması: Pirinci tuzlu ılık su ile ıslatıp kabarması için 15 dakika bekletin. 2. Tencerede pişirme: Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı alıp ince doğranmış soğanları ekleyin. 3. Kaburganın hazırlanması: Kaburganın üst deri kısmıyla kaburga kemiklerinin olduğu kısmı birbirinden ayırmak için keskin bir bıçakla cep açın. 4. Doldurma: Hazırladığınız iç pilavın yarısını kaburgaya doldurun ve kaburgayı iğne ve iplik ile dikin. 5. Pişirme: Kaburga dolmasını fırın tepsisine alın, tepsiye su doldurun ve alüminyum folyo ile kapatın. 6. Servis: Fırından çıkardıktan sonra üzerine sos sürüp 15-20 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis edin