• Buradasın

    Kaburga dolması hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kaburga dolması, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi mutfağına ait bir yemektir 2.
    Özellikle Diyarbakır, Mardin ve Siirt gibi illerde sıklıkla yapılmaktadır 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kaburga dolması için hangi kaburga kullanılır?

    Kaburga dolması için kuzu kaburgası kullanılır. Ayrıca, Mardin kaburga dolması için sıvı yağ, kuşbaşı et de kullanılabilir. Kaburga dolması yapılacak kaburganın, kaburga dolması için uygun şekilde hazırlanması ve içini doldurabilmek için cep kısmının açılması gerekir.

    Modern Türk mutfağında kaburga dolması nasıl yapılır?

    Modern Türk mutfağında kaburga dolması yapmak için gerekli malzemeler: 3 kilogram kuzu kaburgası; 3 yemek kaşığı tereyağı; 2 adet kuru soğan; 1/2 su bardağı dolmalık fıstık; 2 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası; 3 su bardağı pirinç; 2 tatlı kaşığı yenibahar; 2 çay kaşığı kimyon; 2 çay kaşığı kişniş; 2 çay kaşığı tarçın; 2 çay kaşığı karabiber; 2 yemek kaşığı kuş üzümü; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 avuç ince doğranmış dereotu; 1 avuç ince doğranmış maydanoz. Yapılışı: 1. İç pilavın hazırlanması: Pirinci tuzlu ılık su ile ıslatıp kabarması için 15 dakika bekletin. 2. Tencerede pişirme: Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı alıp ince doğranmış soğanları ekleyin. 3. Kaburganın hazırlanması: Kaburganın üst deri kısmıyla kaburga kemiklerinin olduğu kısmı birbirinden ayırmak için keskin bir bıçakla cep açın. 4. Doldurma: Hazırladığınız iç pilavın yarısını kaburgaya doldurun ve kaburgayı iğne ve iplik ile dikin. 5. Pişirme: Kaburga dolmasını fırın tepsisine alın, tepsiye su doldurun ve alüminyum folyo ile kapatın. 6. Servis: Fırından çıkardıktan sonra üzerine sos sürüp 15-20 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis edin