Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kabune et yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 su bardağı ıslatılmış dolgun pirinç 1
- 1,5 su bardağı et suyu 1
- 1 adet tatlı kuru soğan 1
- 1 su bardağı haşlanmış nohut 1
- 1 kase haşlanıp didilmiş kaburga eti 1
- Tuz, karabiber 1
- 2 çorba kaşığı tereyağı 1
Yapılış:
- Tatlı soğanı halka halka doğrayıp karabiber ve tuz ile ovarak bakır bir kazanın altına koyun 1.
- Üzerine haşlanmış nohudu ilave edin 1.
- Nohudun üzerine önceden hazırlanan, haşlanmış didilmiş kuzu etlerini döşeyin 1.
- Bunun üzerine önceden ıslatılan dolgun pirinci döküp, üzerine et suyunu ekleyerek yüksek ateşte 15 dakika kadar pişirin 1.
- Suyunu çekmiş ve pişmiş olan pirinci ocaktan indirmeden önce üzerine kızartılan tereyağını dökün 1.
- Daha sonra ocaktan indirerek dinlendirmeye alın 1.
- Geniş bir servis tepsisine tencereyi ters çevirerek boşaltın, et ve nohut üste gelecek şekilde karabiber dökerek servis yapın 1.
Pişirme süresi: 20-25 dakika 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: