Kabune et yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 1 su bardağı ıslatılmış dolgun pirinç - 1,5 su bardağı et suyu - 1 adet tatlı kuru soğan - 1 su bardağı haşlanmış nohut - 1 kase haşlanıp didilmiş kaburga eti - Tuz, karabiber - 2 çorba kaşığı tereyağı Yapılış: 1. Tatlı soğanı halka halka doğrayıp karabiber ve tuz ile ovarak bakır bir kazanın altına koyun. 2. Üzerine haşlanmış nohudu ilave edin. 3. Nohudun üzerine önceden hazırlanan, haşlanmış didilmiş kuzu etlerini döşeyin. 4. Bunun üzerine önceden ıslatılan dolgun pirinci döküp, üzerine et suyunu ekleyerek yüksek ateşte 15 dakika kadar pişirin. 5. Suyunu çekmiş ve pişmiş olan pirinci ocaktan indirmeden önce üzerine kızartılan tereyağını dökün. 6. Daha sonra ocaktan indirerek dinlendirmeye alın. 7. Geniş bir servis tepsisine tencereyi ters çevirerek boşaltın, et ve nohut üste gelecek şekilde karabiber dökerek servis yapın. Pişirme süresi: 20-25 dakika.