Buradasın
Et haşlamanın püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et haşlamanın püf noktaları:
- Et seçimi: Kemikli et haşlanacaksa, kemikli parçalar kullanmak daha lezzetli bir haşlama suyu elde etmeyi sağlar 34.
- Su miktarı: Etlerin en az 3-4 parmak üzerinde su eklenmelidir 3.
- İlk köpük: İlk çıkan köpük (kef) kevgirle alınıp atılmalıdır 3.
- Tuz ilavesi: Et haşlanırken içine tuz eklenmemelidir; tuz, etin sertleşmesine neden olur 12. Tuz, et haşlandıktan sonra eklenmelidir 12.
- Pişirme süresi: Etlerin türüne ve büyüklüğüne bağlı olarak ortalama haşlama süresi 30 dakika ile 1,5 saat arasında değişir 12.
- Aroma ilavesi: Defne yaprağı, tane karabiber, kekik gibi baharatlar eklenerek etin lezzeti artırılabilir 123.
- Ek malzemeler: Arpacık soğan, havuç, kereviz ve patates gibi sebzeler eklenerek yemeğin lezzeti zenginleştirilebilir 34.
- Dinlendirme: Yemek, piştikten sonra bir süre dinlendirilirse daha lezzetli olur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: