Buradasın
Et haşlamanın püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et haşlamanın püf noktaları şunlardır:
- Et seçimi: Büyük parça ve kemikli etler daha lezzetli olur 23.
- Su miktarı: Etlerin en az 3-4 parmak üzerinde su eklenmelidir 2.
- İlk köpük: İlk çıkan köpük (kef) kevgirle alınıp atılmalıdır 2.
- Sebzeler: Arpacık soğan, havuç, kereviz ve patates gibi sebzelerle birlikte haşlanabilir 2.
- Tuz: Et piştikten sonra tuz eklenmelidir, çünkü tuz etin sertleşmesine neden olur 14.
- Sirke: Haşlama suyuna 2 yemek kaşığı sirke eklemek, etin daha yumuşak olmasını sağlar 12.
- Dinlendirme: Et piştikten sonra en az 1 saat dinlendirilirse daha lezzetli olur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: