Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Jasmine (yasemin) pirinci ile diğer pirinç türleri arasındaki bazı farklar:
- Görünüm: Jasmine pirinci uzun, ince ve saydam bir yapıya sahiptir 13.
- Koku: Hoş, hafif çiçeksi ve tatlımsı bir kokusu vardır; bu koku yasemin çiçeğini andırdığı için Jasmine ismini almıştır 14.
- Pişirme: Pişirildiğinde yumuşak ve hafif yapışkan bir doku oluşur 14.
- Besin değeri: Beyaz Jasmine ve diğer beyaz pirinç türleri arasında besleyicilik açısından büyük bir fark yoktur 1. Ancak kahverengi Jasmine pirinci, beyaz olana kıyasla daha fazla lif ve protein içerir 1.
- Glisemik indeks: Jasmine pirinç, klasik pirinçlere göre daha yüksek glisemik indekse sahiptir 14.
- Kullanım alanı: Jasmine pirinç, genellikle pilav, sote ve çeşitli et yemeklerinin eşlikçisi olarak tercih edilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: