Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Japonların sevdiği bazı hamur işleri şunlardır:
- Gyoza 13. İnce hamurla yapılmış, et, sebze veya deniz ürünleriyle doldurulmuş bir Çin mantısı türüdür 13.
- Manju 14. Tatlı veya tuzlu dolgularla sunulan bir hamur işidir 1. Daifuku Manju, Mochi hamuruyla yapılan ve tatlı dolgularla sunulan bir türdür 1. Kabayaki Manju ise balık şurubu ve soya sosuyla tatlandırılan tuzlu bir manju çeşididir 1.
- Taiyaki 1. Balığa benzeyen bir şekle sahip, tatlı veya tuzlu dolgularla servis edilen bir hamur işidir 1.
- Wagashi 4. Kırmızı fasulye ezmesiyle doldurulmuş pirinç unu gofreti, jöleli bir hamur işi olan yokan ve manju gibi geleneksel Japon hamur işleridir 4.
Ayrıca, onigiri ve okonomiyaki gibi hamur işleri de Japonlar arasında popülerdir 25. Onigiri, kurutulmuş yosunla kaplı sushi pilavından yapılan ve içinde turşu, balık, tavuk gibi malzemeler bulunan bir yiyecekken, okonomiyaki un, lahana, et ve deniz ürünleriyle hazırlanan bir tür Japon pizzasıdır 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: