Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Japon mayonesinin daha lezzetli olmasının bazı nedenleri:
- Yumurta kullanımı: Japon mayonezlerinde genellikle sadece yumurta sarısı kullanılır, Türkiye'de ise hem sarısı hem beyazı kullanılır 5. Serbest dolaşan tavukların yumurtaları daha sarı ve lezzetlidir 1.
- Sirke türü: Japon mayonezinde pirinç sirkesi ve elma sirkesi kullanılır, diğer mayonezlerde ise damıtılmış sirke kullanılır 13.
- Üretim süreci: Japon mayonezinin kıvamı daha yoğun ve kremsidir 15. Bu, üretim sürecinde kullanılan yöntemlere de bağlı olabilir 1.
- Umami tadı: Japon mayonezi, umami tadı veren MSG içerebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: