Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Japon balık köftesi (Tsukune) yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram fileto balık (tercihen somon veya levrek) 1;
- 1 adet küçük soğan (rendelenmiş) 1;
- 2 diş sarımsak (ezilmiş) 1;
- 1 adet yumurta 1;
- 3 yemek kaşığı galeta unu 1;
- 2 yemek kaşığı soya sosu 1;
- 1 yemek kaşığı susam yağı 1;
- Tuz ve karabiber (isteğe bağlı) 1.
Hazırlanışı:
- Balığı küçük parçalar halinde doğrayın veya bir mutfak robotu ile püre haline getirin 1.
- Bir kapta doğranmış veya püre haline getirilmiş balığı, rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı, yumurtayı, galeta ununu, soya sosunu ve susam yağını karıştırın 1. Karışımı iyice yoğurun ve tuz ile karabiber ekleyin 1.
- Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfte şekli verin 1. İsterseniz köfteleri şişlere de geçirebilirsiniz 1.
- Köftelerinizi ızgarada veya tavada yaklaşık 5-7 dakika kadar pişirin 1. Her iki tarafının da altın rengi almasını sağlayın 1.
- Isıdan sonra köftelerinizi bir süre dinlendirerek servis yapabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: