Buradasın
Japon balığı en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 500 gram taze Japon balığı 1
- 2 yemek kaşığı soya sosu 14
- 1 yemek kaşığı susam yağı 1
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil (rendelenmiş) 1
- 1 tatlı kaşığı sarımsak (rendelenmiş) 1
- 2 dal yeşil soğan (ince doğranmış) 1
- 1 tatlı kaşığı limon suyu 1
- İsteğe bağlı olarak wasabi ve turşu 1
Hazırlanışı:
- Balığı iyice temizleyin ve fileto haline getirin 1.
- Bir kasede soya sosu, susam yağı, rendelenmiş zencefil, rendelenmiş sarımsak ve limon suyunu karıştırın 1.
- Hazırladığınız sosu balık filetolarının üzerine dökün ve en az 30 dakika marine olması için buzdolabında bekletin 1.
- Marine edilen balıkları ızgara veya tavada her iki tarafını da 4-5 dakika pişirin 1.
- Pişirdikten sonra balıkları dilimleyin ve ince doğranmış yeşil soğan ile süsleyin 1.
- İsteğe bağlı olarak, yanında wasabi ve turşu ile servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: