İzmir'in meşhur pastiçi yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - Hamur için: 1 su bardağı ılık süt, 1 paket kuru maya, 3 yemek kaşığı toz şeker, 1 yumurta beyazı, 1/2 çay kaşığı tuz, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 4 su bardağı un. - İç harç için: 1 paket kakaolu pandispanya, 1,5 su bardağı süt, 1 su bardağı ceviz içi, 1 su bardağı kuru üzüm, 1 tatlı kaşığı tarçın. - Üzeri için: 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı susam. Yapılışı: 1. Hamurun hazırlanması: Derin bir kasede ılık süt, maya ve toz şekeri karıştırıp mayanın aktifleşmesini bekleyin (2-3 dakika). 2. İç harcının hazırlanması: Ufalanmış pandispanya kekinin üzerine süt, ceviz, kuru üzüm ve tarçını ekleyip karıştırın. 3. Hamurun açılması: Mayalanan hamuru iki bezeye ayırın ve her iki bezeyi de geniş dikdörtgen olacak şekilde merdane yardımıyla incecik açın. 4. Rulo yapma: Açtığınız hamurun üzerine hazırladığınız iç harcı yayın ve hamuru çok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirin. 5. Pişirme: Rulodan 3 parmak kalınlığında parçalar kesin ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 6. Servis: Fırından çıkan pastiçleri ılık olarak çay veya kahve yanında sevdiklerinizle afiyetle tüketin.