Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Izgara yaparken balığın dağılmasının birkaç nedeni vardır:
- Balık Türü: Yağlı balık türleri, yağsız balıklara göre daha az dağılır 25.
- Pişirme Sıcaklığı ve Süresi: Balığı çok yüksek ateşte pişirmek veya aşırı uzun süre ızgara yapmak, balığın dışının yanmasına ve içinin çiğ kalmasına neden olabilir 14.
- Balığın Hazırlanışı: Balığı ızgaraya koymadan önce marine etmek, balığın lezzetini artırır ancak bazen marinasyonun içindeki asitler balığın dokusunu yumuşatır ve dağılmasına sebep olabilir 5.
- Çevirme Tekniği: Balığı sık sık çevirmek, yüzeyin hasar görmesine ve dağılmasına yol açabilir 34. Balığı bir kez çevirip, her iki tarafının da yeterince piştiğinden emin olmak gerekir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: