Buradasın
Hangi balık tavada mı güzel olur ızgarada mı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balığın tavada mı yoksa ızgarada mı daha lezzetli olduğu, balığın türüne ve pişirme tercihlerine bağlıdır.
Tavada pişirmeye uygun bazı balık türleri:
- Hamsi: Mısır unlu hamsi tava, fırında buğulama, hamsili pilav gibi tariflerle bilinir 12.
- İstavrit: En lezzetli zamanı Aralık, Ocak ve Şubat ayları olup, kızartması tercih edilir 12.
- Barbun: Tavası, ızgarası ve kızartması yapılır 12.
- Çipura: Izgara veya fırında pişirilebilir 13.
Izgarada pişirmeye uygun bazı balık türleri:
- Palamut: Izgara ve fırın önerilir 13.
- Levrek: Izgara veya fırında pişirilebilir 13.
- Uskumru: Izgara, kağıt kebabı, dolması ve tuzlaması yapılır 34.
Her iki pişirme yöntemiyle de lezzetli olan balıklar:
- Sardalya: Izgara, kızartma, buğulama ve pilaki yapılabilir 13.
- Lüfer: Mevsiminde ızgarası tavsiye edilir 34.
Pişirme yöntemi seçerken balığın büyüklüğü, etinin diriliği ve yapısındaki yağ miktarı göz önünde bulundurulmalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: