Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İstanbul'da meşhur olan bazı kebap türleri şunlardır:
- Adana Kebabı 34. Sadece erkek koyun etiyle yapılan bu kebap, elde öğütülmüş etin baharatlar ve kuyruk yağı ile karıştırılmasıyla hazırlanır 34. Genellikle sumaklı soğan salatası ile servis edilir 34. İstanbul'da en iyi Adana kebaplarından bazıları Hasan Usta Kebap ve Kebapçı Çetin Usta'da yenir 34.
- Cağ Kebabı 135. Koyun ve kuzu etinin baharatlarla harmanlanıp odun ateşinde pişirilmesiyle elde edilir 35. İstanbul'da Palandöken Erzurum Cağ Kebapçısı ve Şehzade Cağ Kebapçısı'nda yenebilir 35.
- Fıstıklı Kebap 34. Kuzu ve dana kıyma harcı, baharatlar ve Antep fıstığı ile süslenip odun ateşinde pişirilir 34. İstanbul'da Ali Haydar İkinci Bahar ve Kutluhan Et Lokantası'nda tadılabilir 4.
- Patlıcan Kebabı 3. İstanbul'da Hacıbaşar ve Altın Sini gibi mekanlarda patlıcan kebabı meşhurdur 3.
İstanbul'da kebap yemek için birçok başka mekan da bulunmaktadır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: