Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İstanbul'da meşhur olan kebap çeşitleri arasında şunlar öne çıkmaktadır:
- Adana Kebabı: Kuzu eti, kuyruk yağı, pul biber ile hazırlanan ve lavaş ile servis edilen bir kebap türüdür 13.
- Urfa Kebabı: Acı ve baharat içermeyen, zırhtan geçirilmiş etle yapılan bir kebaptır 3.
- Patlıcan Kebabı: Patlıcanların arasına şişe geçirilerek dizilen ince doğranmış et ile hazırlanır 3.
- İskender Kebabı: Döner etlerinin tereyağı ve yoğurt ile servis edilmesiyle yapılan, üzerine domates sosu ve eritilmiş tereyağı eklenen bir kebaptır 2.
- Cağ Kebabı: Sliced lamb meat and tail fat'in soğan, yoğurt, tuz ve biberle marine edilip dikey olarak kömür ateşinde pişirilmesiyle yapılan bir Erzurum yöresi yemeğidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: