İsli et baharatı, genellikle marine etme aşamasında kullanılır. İşte isli et baharatı kullanım adımları: 1. Eti Temizleme: Eti sirkeli su karışımıyla temizleyin ve 5 dakika bekletin. 2. Tuzlama: Eti kaya tuzu ile her yerini kaplayacak şekilde kaplayın ve buzdolabında 1 gün bekletin. 3. Kurutma: Suyu akıtıp üzerindeki tuzu temizleyin ve eti güzelce kurulayın. 4. Baharatlama: Baharat karışımını hazırlayın (tane karabiber, sarımsak tozu, toz kırmızı biber, kimyon, isteğe bağlı olarak kişniş) ve etin her yerini bu karışımla kaplayın. 5. Sarma ve Tütsüleme: Eti yağlı kağıt ile rulo şeklinde sarın, streç filmle 3 kat sarın ve hava almasını sağlamak için birkaç noktadan delin. Pişirme aşamasında, tütsülenmiş lezzet için tütsü baharatı da kullanabilirsiniz.