En güzel etli salata için aşağıdaki malzemeler ve adımlar kullanılabilir: Malzemeler: 50 gram biftek; 1 çorba kaşığı sıvıyağ; 1 tatlı kaşığı soya sosu; Yarım demet marul; 1 çorba kaşığı mısır; Yarım havuç; Yarım domates; Sos için: Yarım çorba kaşığı balsamik sirke, Yarım limonun suyu, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, Yarım tatlı kaşığı hardal, tuz. Yapılışı: 1. Sıvıyağ ve soya sosunu karıştırın. 2. Yapışmaz yüzeyli tavada kızartın. 3. Bu arada sos için balsamik sirke, limon suyu, zeytinyağı, hardal ve tuzu karıştırın. 4. Her iki tarafı kızaran bifteği parmak genişliğinde dilimleyin. 5. Marulu yıkayıp suyunu süzün. 6. Üzerine rendelenmiş havuç, mısır ve domatesi ilave edin. 7. Biftek dilimlerini yerleştirip servis yapın. Ayrıca, mercimekli etli salata tarifi de mevcuttur: Malzemeler: 2 adet közlenmiş kırmızı biber; 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek; 100 gr. yeşil zeytin; 1 tatlı kaşığı dijon hardal; 3-4 dal maydanoz; Yarım adet limon suyu; 2 adet kuzu sırtı; Zeytinyağı, tuz, karabiber. Yapılışı: 1. Kuzu sırtını tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. 2. Bir tavayı iyice ısıtın ve eti bütün olarak tavada pişirin. 3. Eti kenara alın ve soğutun. 4. Limon suyu, hardal, tuz, karabiber ve zeytinyağını çırpın. 5. İçerisine tüm salata malzemelerini ekleyip harmanlayın. 6. Dinlendirip soğuttuğunuz eti ince dilimleyerek salatanın üzerinde servis edin.