Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İşlenmiş hazır ve hazır olmayan gıdalar modülü hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, işlenmiş gıdalar hakkında genel bilgi verilebilir.
İşlenmiş gıdalar, doğal halleri değiştirilmiş yiyeceklerdir 12. Kesme, yıkama, ısıtma, pastörizasyon, konserveleme, pişirme, dondurma, kurutma, paketleme gibi işlemlerden geçirilmiş yiyecekler bu gruba girer 12. Ayrıca koruyucu maddeler, tatlar, tuz, şeker, yağ gibi katkılar eklenmiş yiyecekler de işlenmiş kabul edilir 12.
- İşlenmemiş veya Az İşlenmiş Gıdalar 12. Taze yaban mersini, kavrulmuş kuruyemiş, doğranmış sebzeler gibi gıdalar bu gruba girer 2.
- İşlenmiş Mutfak Malzemeleri 12. Tereyağı, yağ, şeker, tuz gibi mutfakta kullanılan temel malzemeleri içerir 2.
- İşlenmiş Gıdalar 12. Konserve balık, şurup içinde meyveler, salamura sebzeler, peynir, taze ekmek gibi yiyecekler yer alır 2.
- Ultra İşlenmiş Gıda ve İçecek Ürünleri 12. Yoğun üretim süreçlerinden geçmiş, doğal gıdalara benzemeyen yiyecekleri kapsar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: