Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İslahiye acı salçası yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Kapya biberlerin sap kısımlarını kesin ve çekirdeklerini temizleyin 2.
- Biberleri güzelce yıkayıp suyunu süzün ve büyük küpler halinde doğrayın 2.
- Doğradığınız biberleri ve acı süs biberlerini derin bir tencereye alın 2.
- Biberlerin yarı hizasına gelecek kadar su ekleyin ve tencereyi ocağa koyup kaynamaya bırakın 2.
- Kaynadıktan sonra biberleri ara ara karıştırarak orta ateşte yumuşayana kadar pişirin 2.
- Pişen biberleri büyük bir süzgeç üzerine koyup suyunu iyice süzün 2.
- Biberlerin suyunu süzdükten sonra derin bir tencereye alıp blender veya mutfak robotu ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin 2.
- Blenderdan çektiğiniz biberleri tekrar ocağa alın, üzerine 2 yemek kaşığı tuz koyup karıştırın 2.
- Orta kısık ateşte, suyunu çekip koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak yaklaşık 2,5 saat pişirin 2.
- Pişen acılı biber salçasını henüz sıcakken kavanozlara koyun, üzerlerini düzeltin ve zeytinyağı döküp kapaklarını sıkıca kapatın 2.
Hazırladığınız acı salçayı buzdolabında 1 yıla kadar saklayabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: