Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İslahiye acı salçası yapımı için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Kapya biberlerin sap kısımlarını kesin ve çekirdeklerini temizleyin 4.
- Biberleri yıkayıp suyunu süzün 4.
- Biberleri büyük küpler halinde doğrayın 4.
- Doğradığınız biberleri derin bir tencereye koyun ve yarı hizasına gelecek kadar su ekleyin 4.
- Tencereyi ocak üzerine alıp kaynamaya bırakın 4.
- Kaynadıktan sonra biberleri karıştırın ve orta ateşte yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişirin 4.
- Biberlerin suyunu iyice süzün 4.
- Biberleri derin bir tencereye alıp pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar blenderdan geçirin 4.
- Blenderdan geçirdiğiniz biberlerin üzerine 2 yemek kaşığı tuz ekleyin ve karıştırın 4.
- Orta kısık ateşte, suyunu çekip koyu bir kıvam alana kadar yaklaşık 2,5 saat pişirin 4.
- Sıcakken kavanozlara koyun, üzerini zeytinyağı ile kaplayın ve kapaklarını sıkıca kapatın 4.
İslahiye acı salçası, geleneksel yöntemlerle, biberlerin güneşte kurutulması ve doğal yöntemlerle ezilmesi ile de yapılabilir 3.
Salça yapımı sırasında hijyen kurallarına dikkat edilmeli ve kullanılan malzemelerin taze olmasına özen gösterilmelidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: