• Buradasın

    İskilibin neyi meşhur kebabı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İskilip'in meşhur kebabı İskilip tepsi kebabıdır 2.
    İskilip tepsi kebabı, İskilip'te özellikle esnafın, malzemesi kasaplarca hazırlanarak taş fırınlarda yapılan yöresel bir kebaptır 2. Evlerden ziyade esnaf arasında toplanılarak sırayla yapılır ve esnafın öğle yemeğidir 2.
    İskilip tepsi kebabının tarifi şu şekildedir:
    • Et için 1. 5 paket dana kuşbaşı, 14 adet köy biberi, 2 adet orta boy kapya biberi, 3 adet orta boy soğan, 1 diş sarımsak, 1 su bardağı domates sosu, tereyağı, isteğe göre kuyruk yağı, karabiber, tuz, pul biber 1.
    • Hazırlanışı 1. Kuşbaşı etler biraz su eklenerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir 1. Soğanlar küp küp doğranır 1. Köy biberi, papya biberi ve sarımsaklar da ince ince doğranır 1. Kuyruk yağı küp küp doğranır 1. Haşlanmış ete soğanlar, biberler ve sarımsak eklenip karıştırılır 1. Karışım fırın tepsisine alınır 1. Üzerine domates sosu, tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır 1. Tereyağı ve kuyruk yağı da üzerine paylaştırılıp güzelce harmanlanır 1. Üzerine biraz su eklenip önceden ısıtılmış 230 derece fırında bir saat kadar pişirilir 1. Etlerin üzeri kurumaması için arada karıştırılır 1.
    Ayrıca, İskilip'in meşhur yemekleri arasında İskilip dolması, İskilip köftesi ve İskilip pilavı da sayılabilir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Türk kebabı çeşitleri nelerdir?

    Türk mutfağında birçok kebap çeşidi bulunmaktadır, bunlardan bazıları şunlardır: Adana kebap. Urfa kebap. Şiş kebap. İskender kebap. Cağ kebabı. Döner kebap. Çöp şiş. Testi kebabı. Beyti kebap. Patlıcan kebabı.

    Türkiye'nin en meşhur kebabı nedir?

    Türkiye'nin en meşhur kebabı konusunda farklı görüşler bulunmaktadır. Bazı kaynaklara göre Türkiye'nin en meşhur kebapları arasında şunlar yer almaktadır: Adana kebabı. Urfa kebabı. İskender kebabı. Cağ kebabı. Kebap, Türk mutfağının zengin bir parçasıdır ve farklı bölgelerde çeşitli kebap türleri bulunmaktadır.

    Adana ve Urfa kebabı dışında hangi kebaplar var?

    Adana ve Urfa kebabı dışında Türkiye'de birçok kebap çeşidi bulunmaktadır. İşte bazıları: Şöhreti dünyaya yayılmış, lezzeti dillere destan Adana kebap. Tas kebabı. Döner kebabı. Kuyu kebabı. İstim kebap. Cağ kebabı. Tandır kebabı. Tokat kebabı. Urfa kebabı. Beyti kebabı. Abugannuş kebabı. Buğu kebabı. Alinazik kebabı. İskender kebap. Testi kebap. Topkapı kebabı. Tavuk şiş kebabı. Simit kebabı. Şeftali kebabı. Patlıcan kebabı. Kuzu şiş kebabı. Kilis kebabı. Fıstıklı kebabı. Fırın kebabı. Çökertme kebabı. Ciğerli kağıt kebabı. Celtik kebabı. Çardak kebabı. Ayrıca, Osmanlı saray mutfağında da birçok kebap çeşidi bulunmaktadır, örneğin: Kuşbaşı kebap. Hacı Osman kebabı. Süt kebabı. Şiş kebabı. Çevirme kebap. Çoban kebabı. Çömlek kebabı. Orman kebabı. Külbastı kebap. Muhzır kebabı. Kırma kebap. Bu kebap çeşitlerinin yanı sıra, farklı bölgelerde ve ülkelerde de çeşitli kebap türleri bulunmaktadır.

    İskilip kebabı hangi etten yapılır?

    İskilip kebabı, kuzu kuşbaşı et ile yapılır. İskilip tepsi kebabı tarifinde ise dana kuşbaşı et kullanılmaktadır.