Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İskilip'in meşhur kebabı İskilip tepsi kebabıdır 2.
İskilip tepsi kebabı, İskilip'te özellikle esnafın, malzemesi kasaplarca hazırlanarak taş fırınlarda yapılan yöresel bir kebaptır 2. Evlerden ziyade esnaf arasında toplanılarak sırayla yapılır ve esnafın öğle yemeğidir 2.
İskilip tepsi kebabının tarifi şu şekildedir:
- Et için 1. 5 paket dana kuşbaşı, 14 adet köy biberi, 2 adet orta boy kapya biberi, 3 adet orta boy soğan, 1 diş sarımsak, 1 su bardağı domates sosu, tereyağı, isteğe göre kuyruk yağı, karabiber, tuz, pul biber 1.
- Hazırlanışı 1. Kuşbaşı etler biraz su eklenerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir 1. Soğanlar küp küp doğranır 1. Köy biberi, papya biberi ve sarımsaklar da ince ince doğranır 1. Kuyruk yağı küp küp doğranır 1. Haşlanmış ete soğanlar, biberler ve sarımsak eklenip karıştırılır 1. Karışım fırın tepsisine alınır 1. Üzerine domates sosu, tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır 1. Tereyağı ve kuyruk yağı da üzerine paylaştırılıp güzelce harmanlanır 1. Üzerine biraz su eklenip önceden ısıtılmış 230 derece fırında bir saat kadar pişirilir 1. Etlerin üzeri kurumaması için arada karıştırılır 1.
Ayrıca, İskilip'in meşhur yemekleri arasında İskilip dolması, İskilip köftesi ve İskilip pilavı da sayılabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: