Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İrmikli Petibörlü Pasta Tarifi için gerekli malzemeler:
- 1 paket petibör bisküvi 13;
- 1 litre süt 1;
- 1 su bardağı irmik 13;
- 1 su bardağı toz şeker 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 çay bardağı hindistancevizi 1;
- Üzerine çikolata sosu 1.
Yapılışı:
- Bir tencereye sütü, irmiği, şekeri ve tereyağını koyup devamlı karıştırarak pişirin 1. Fokurdama başlayınca 1-2 dakika daha karıştırıp ocaktan alın 1.
- Kalıbınızı suyla ıslatıp muhallebiyi dökün 1. Bir kaşıkla düzeltin 1.
- Bisküvilerinizi resimdeki gibi muhallebinize aralıklarla dizin 1. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin 1.
- Buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis tabağına kalıbı ters çevirerek tatlıyı çıkarın 1.
- Çikolata sosunu üzerinde yazan tarife göre hazırlayıp ılıdıktan sonra tatlının üzerine yavaş yavaş gezdirin 1. Hindistancevizi ile süsleyin 1. Dilimleyerek servis edin 1.
Afiyet olsun!
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: