Buradasın
İrmık helvasına neden sıvı yağ konur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İrmik helvasına sıvı yağ konmasının birkaç nedeni vardır:
- Lezzet artışı 3. Sıvı yağ, helvanın lezzetini artırır 3.
- Doku yumuşaklığı 3. Helvanın dokusunu yumuşatır ve daha pürüzsüz bir kıvam sağlar 3.
- Dışının çıtır olması 3. Sıvı yağ, helvanın dışının hafif çıtır, içinin ise yumuşak olmasını sağlar 3.
- Kavurma kolaylığı 1. İrmik, sıvı yağda daha kolay kavrulur 1.
Ancak, irmik helvası yapımında sıvı yağ kullanımı, geleneksel tariflerde yer almaz ve bazı kişiler tarafından tercih edilmez.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: