Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İrmik tatlısı, irmik, süt, şeker ve genellikle vanilya gibi tatlandırıcıların bir araya getirilmesiyle yapılan bir tatlıdır 1. Kıvam alması için pişirilir ve genellikle üzerine fıstık, ceviz veya hindistan cevizi serpilerek servis edilir 1.
İrmik helvası ise irmik, tereyağı (veya margarin) ve şekerin birleşimi ile yapılan bir tatlıdır 1. Genellikle kavrulan irmik, tereyağı ile birlikte pişirilerek, şeker ve su eklenmesi ile hazırlanır 1. İrmik helvası, daha yoğun bir kıvama sahip olup, genellikle sıcak olarak servis edilir ve üzerine tarçın veya çam fıstığı eklenerek süslenir 1.
İki tatlı da irmik kullanılarak hazırlansa da, malzeme ve hazırlanış yöntemleri açısından belirgin farklar taşır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: