Buradasın
Sütlü irmik helvasının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütlü irmik helvasının püf noktası, irmik kavrulurken sürekli karıştırılması ve yanmasına izin verilmemesidir 12. Bu işlem, yaklaşık 5-8 dakika sürmelidir 1.
Diğer püf noktaları ise şunlardır:
- Şerbetin hazırlanması: Süt ve şeker karışımı, şeker tamamen eriyene kadar karıştırılmalıdır 1.
- Süt ilavesi: Sıcak şerbeti, irmiğe yavaş yavaş ve dikkatlice eklemek gerekmektedir 2.
- Pişirme süresi: Helva, kısık ateşte koyulaşıp göz göz olana kadar pişirilmelidir 2.
- Dinlendirme: Piştikten sonra helvanın 10-15 dakika dinlendirilmesi, daha yoğun ve lezzetli olmasını sağlar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: