Buradasın
Sütlü irmik helvasının püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütlü irmik helvasının püf noktaları şunlardır:
- Kavurma: İrmiği yağda kavururken sürekli karıştırmak ve yanmasına izin vermeden, rengi altın sarısına dönene kadar kavurmak gerekir 13.
- Şerbet: Şerbeti önceden ısıtmaya gerek yoktur, oda sıcaklığında olması idealdir 1. Şerbeti ekledikten sonra helvanın suyunu çekmesini sağlamak için kısık ateşte pişirilmelidir 13.
- Dinlendirme: Şerbet eklendikten sonra tencerenin kapağı kapatılıp helva 10-15 dakika dinlendirilmelidir 13.
- Süt miktarı: Sütlü irmik helvası yaparken süt miktarını artırmak, helvaya daha kremamsı bir kıvam kazandırır 5.
- Kıvam: Helva cıvık gibi görünebilir, ancak demlendikçe sütü çeker ve kıvamını bulur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: