Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İrmik helvası yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı irmik 13;
- 1 su bardağı toz şeker 13;
- 2 su bardağı süt veya 1 su bardağı su + 1 su bardağı süt 1;
- 4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 1;
- 4 yemek kaşığı çam fıstığı (isteğe göre dövülmüş fındık veya ceviz) 1.
Yapılışı:
- Küçük bir sos tenceresine sütü ve şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın 1.
- Yayvan bir tencereye tereyağını koyup içine fıstıkları ekleyin 1.
- Fıstıklar ve irmiğin rengi koyulaşana kadar orta ateşte tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın 1.
- İrmikler istediğiniz renge ulaşınca içine sütü ilave edin 1.
- Dikkatli olun, çünkü oldukça ısı yayıyor 1.
- İrmikler sütü çekinceye kadar kısık ateşte pişirin 1.
- Pilav gibi üzeri göz göz olunca ocaktan alın ve 1-2 kez karıştırın 1.
- Tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika demlenmesini bekleyin ve ılık servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: