Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi:
Malzemeler:
- 500 gr irmik 1
- 250 gr tereyağı 1
- 1,5 su bardağı su 1
- 3 su bardağı süt 1
- 2 su bardağı toz şeker 1
- 500 gr kaymaklı dondurma 1
Yapılışı:
- Tereyağını bir tencereye alıp eritin 1.
- Yağ tamamen eridikten sonra irmiği ekleyin ve kavurmaya başlayın 1.
- İrmik renk alıncaya kadar kavurma işlemine devam edin 1.
- Ayrı bir tencerede su, süt ve şekeri kaynatın 1.
- Kaynadıktan sonra kavurduğunuz irmiğin içerisine sıcak şerbetinizi dökün ve karıştırıp, kapağını kapatın, 5-10 dakika bu şekilde pişirin ve demlendirin 1.
- İrmik helvanız istediğiniz kıvama geldiğinde ateşten alın 1.
- Çukur bir kasenin içerisine irmik helvasını ortası çukur kalacak şekilde bastırarak doldurun 1.
- Çukur kalan yeri dondurma ile doldurun ve servis tabağına ters çevirerek servis edin 1.
- Dilerseniz üzerine tarçın serpebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: