Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Irak usulü dolma pişirmek için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2 bardak pişmiş pirinç 1
- 3 tavuk baget 1
- 500 gr karnabahar 1
- 1 adet soğan 1
- 2 adet Basra limonu (öğütülmüş) 1
- 1 kaşık tuz 1
- Asma yaprağı veya pazı yaprağı 1
- 2-3 adet et (kaburga) 1
- 1,5 bardak pirinç 1
- 1 kaşık domates salçası 1
- 1 adet domates 1
- Yarım bağ maydanoz 1
- 2 adet yeşil biber 1
- 2 adet limon 1
- Tuz 1
- 2 kaşık nar ekşisi 1
Hazırlanışı:
- İç harcı için pirinci iyice yıkayıp, küçük doğranmış soğan, domates, maydanoz, domates salçası, tuz ve küçük doğranmış eti ekleyip karıştırın 1.
- Soğanı boylamasına kesip kat kat ayırın ve iç malzemeyle doldurun 1.
- Kaburgaları tencerenin dibine dizin 1.
- Soğanları iç malzemeyle doldurduktan sonra kaburganın üstüne dizin 1.
- Asma veya pazı yapraklarını sarıp üstüne yerleştirin 1.
- Yüksek ateşte başlayıp kısık ateşte pişirerek dolmayı tamamlayın 1.
Ayrıca, Kerkük Türkmen Dolması tarifi de Irak dolmasına benzer ve şu şekilde hazırlanır:
Malzemeler:
Hazırlanışı:
- Paprikaların içini temizleyip, patlıcan ve kabakların içini ovun 2.
- Soğanların yüzünü soyup ve yarım şekilde kesip tane tane çıkarın 2.
- Bir tavaya 4 yemek kaşığı yağ koyup, ovduğunuz içleri ve biberi ince doğrayarak ekleyin 2.
- Sarımsak ve baharatları ekleyip kavurun, ardından pirinçle karıştırın 2.
- Kereviz ve dereotunu ince doğrayıp karışıma ekleyin 2.
- İçleri doldurup tencereye dizin ve üzerine geçecek şekilde su ekleyip
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: