Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İngilizler, sütlü çayı birkaç nedenle içer:
- Tarihsel sebep: 18. yüzyılda, çay fincanlarının sıcak çay nedeniyle çabuk kırılması sorununu çözmek için önce soğuk süt, ardından çay koymaya başlamışlardır 12.
- Lezzet: Süt, çayın acılığını ve yoğunluğunu yumuşatarak daha dengeli bir tat oluşturur 13.
- Asidite: Süt, çayın asiditesini dengeler 1.
- Sosyal statü: Zamanla sütlü çay içmek, sosyal statüyü gösteren bir unsur haline gelmiştir 13.
- Ritüel: Sütlü çay, İngilizler için sosyal bir ritüeldir; "afternoon tea" (öğleden sonra çayı) ve "high tea" (beş çayı) gibi kavramlarla günlük yaşamın merkezinde yer alır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: