İnegöl köfte harcı hazırlamak için gerekli malzemeler: 500 gram dana kıyma; 1 su bardağı ince bulgur; 1 adet soğan; 1 çay bardağı süt; Yarım çay bardağı sıvı yağ; Tuz, karabiber, kimyon; Maydanoz (isteğe bağlı). Hazırlanışı: 1. Kıymayı derin bir kaba alın. 2. İnce bulguru ekleyin. 3. Rendelenmiş soğanı ve iç harcı da ilave edin. 4. Süt, sıvı yağ, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin. 5. Malzemeleri iyice yoğurun. 6. Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alın, oval veya yuvarlak şekil verin. Ayrıca, köfte harcını hazırladıktan sonra üzerini örtüp buzdolabında dinlendirmeniz önerilir.