Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İnegöl köfte harcı hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 800 gram dana döş kıyma 1;
- 200 gram orta yağlı kuzu kıyma 1;
- 2 adet orta boy kuru soğan 12;
- 10 gram karbonat 1;
- 10 gram tuz 1.
Hazırlanışı:
- Kıyma, rendelenmiş kuru soğan, tuz ve karbonatı karıştırma kabına alın 1.
- Macun kıvamına gelene kadar yaklaşık 10-15 dakika yoğurun 1.
- Harcın üzerini kapatıp en az 3 saat buzdolabında bekletin 1.
- Pişirme öncesinde harcı dolaptan çıkarın, yağlı kağıt serip merdaneyle dikdörtgen şeklinde açın 1.
- Keskin bir bıçak yardımıyla uzun ince dikdörtgenler kesin ve tavada kızartın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: