Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İnegöl köftesinin sırrı, özel olarak hazırlanan kıyma karışımı ve uzun süreli dinlendirilme sürecinde yatmaktadır 34.
Malzemeler:
- 800 gram dana kıyma 1
- 200 gram yağlı kuzu kıyma 1
- Bir tutam karbonat 1
- Bir tutam tuz 1
- 2 adet orta boy soğan 1
Hazırlanışı:
- Dana ve kuzu kıymayı aynı kaba alın, üzerine rendelediğiniz veya ince kıyım doğradığınız kuru soğanları ekleyin 1.
- Karışıma tuz ve karbonatı ekleyip tüm malzemeleri ortalama 15 dakika boyunca yoğurun 1.
- Kıyma ve malzemelerin birbiriyle özleşmesi için harcı buzdolabında en az 3 saat dinlendirin 1.
- Dinlenen köfte harcından dikdörtgen şekiller oluşturun ve orta ateşte, kızdırılmış bir tavada ters yüz ederek kızartın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: