Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İnegöl köftesinin meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Özel malzemeler: İnegöl köftesi, dana ve kuzu etinin özel karışımı ile hazırlanır 125. Bu etler, İnegöl ve çevresinde yetiştirilir 1.
- Hazırlama yöntemi: Kıyma, önce beş veya üç numaralı aynadan, ardından bir numaralı aynadan geçirilir ve uzun süre yoğrulur 15. Ayrıca, köfte yapılmadan önce bir gün dinlendirilir 14.
- Baharat kullanılmaması: Köftede çok az baharat kullanılır, bu da et tadının ön planda olmasını sağlar 124.
- Tarihî geçmiş: Köfteciliğin aile mesleği olduğu İnegöl'de, 1890'ların sonunda Bulgaristan'dan göç eden Mustafa Efendi tarafından başlatılmıştır 34.
- Tescilli lezzet: İnegöl köftesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: