Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İlikli kemik suyu genellikle 6 ila 12 saat arasında kaynatılmalıdır 1.
Kaynatma süresi uzadıkça kemik suyunun içeriği zenginleşir 1.
Bazı kaynaklarda ise en ideali ilikli kemiği 4-5 saat kaynatmak olarak belirtilmektedir 5.
Kemik suyu kaynatma süresi, faydalı besin öğelerini elde etmek için çok önemlidir 2.
Kaynatma sırasında tencerenin kapağını açık bırakmak önerilir 3. Bu, buharlaşmayı sağlar ve suyun fazla azalmasını önler 3.
Düdüklü tencerede kısa sürede pişirmek, kemik suyunun besin değerini düşürebilir 3.
Kemik suyu piştikten sonra hızlı bir şekilde soğutulmalı ve buzdolabına kaldırılmalıdır 3.
Kemik suyu, kolesterolü yüksek kişiler için uygun olmayabilir 5.
Kemik suyu tüketmeden önce bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: