Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İl sağlık müdürlüğü süt ile ilgili 9. madde, çiğ süt ve içme sütlerinin ambalajlanması, etiketlenmesi ve işaretlenmesi ile ilgilidir 1.
Bu maddeye göre, içme sütlerinin ambalajlanmasında Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nin 9. bölümünde yer alan materyaller kullanılır ve etikette aşağıdaki bilgiler de bulunmalıdır 1:
- İçme sütünün tabi tutulduğu ısıl işlemin niteliği, ürün adıyla aynı yüzde yer almalıdır 1.
- İçme sütlerine vitamin ve mineral ilave edilmişse, ilave edilen vitamin ve mineralin ismi ürün ismiyle birlikte etikette belirtilmelidir 1.
- İçme sütlerine şeker, kakao, kahve, meyve, meyve suyu, meyve pulpu ve konsantresi gibi doğal aroma verici bileşenler ve/veya aroma maddeleri ilave edildiğinde, etiketinde bileşenin ve/veya aromanın ismi ürün adıyla birlikte yazılmalıdır 1.
- Yüksek sıcaklıkta pastörize işlemi görmüş içme sütlerinin etiketinde "yüksek sıcaklıkta pastörize edilmiştir" ibaresi yer almalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: