İçli köfte tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 3 bardak ince bulgur - 1 adet yumurta - Yarım su bardağı irmik - 1 yemek kaşığı tereyağı - 2 adet soğan (yemeklik doğranmış) - 500 gram kıyma - Tuz, karabiber - 2 su bardağı ceviz (ince çekilmiş) Yapılışı: 1. Bir tavada tereyağını eritin, ardından soğanları ekleyip kavurun. 2. Soğanlar yumuşamaya başlayınca kıymayı ilave edin, baharatlandırın ve iyice kavurun. 3. Kıymalar pişince cevizi ekleyin, karıştırın ve soğuması için kenara alın. 4. İnce bulguru bir kaba koyup üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve bulgurun şişmesini bekleyin. 5. Bulgur henüz ılık iken irmiği ilave edin ve yoğurun, ardından tuz ve yumurtayı ekleyip yoğurmaya devam edin. 6. Hamur haline gelebilmesi için sürekli su ilave ederek yaklaşık 15 dakika yoğurun. 7. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, yuvarlak top yapın ve parmaklarınızla çanak haline getirin. 8. İçine kıymalı harçtan koyun ve elinizi sürekli ıslatarak hamuru kapatın. 9. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. 10. İçli köfteleri kaynayan tuzlu suya koyun, köfteler su yüzüne çıkana kadar pişirin ve kevgirle alıp havlu kağıt sarılı kaba alın. 11. Bir tavada 3 yemek kaşığı tereyağını eritin, üzerine pul biber ilave edin ve yağı köftelerin üzerine döküp servis edin.