Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İçli köfte hamurunun dağılmasının birkaç nedeni olabilir:
- Yetersiz yoğurma: Hamurun yeterince yoğrulmaması, bileşenlerin birbirine tam olarak karışmamasına ve pişirme sırasında dağılmasına neden olabilir 15.
- Yanlış oranlar: Hamur malzemelerinin yanlış oranlarda kullanılması, hamurun yapısını zayıflatır ve kırılgan olmasına sebep olabilir 5.
- Dinlendirme süresinin yetersizliği: Hamurun dinlendirilmeden kullanılması, gluten yapısının tam olarak oluşmamasına ve pişirme sırasında dağılmasına yol açabilir 5.
- Aşırı ısı: Pişirme sırasında aşırı sıcaklık, hamurun dış yüzeyinin hızlıca sertleşmesine ve iç kısmının pişmeden kalmasına neden olarak çatlamasına ve kırılmasına yol açar 5.
- Hamurun fazla sulu olması: Aşırı su kullanımı hamurun cıvık olmasına, az su kullanımı ise yeterince yoğrulamamasına neden olabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: