Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İçli köfte hamuru hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur 25;
- 1 su bardağı irmik 25;
- 3 su bardağı sıcak su 25;
- 1 yumurta 25;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 25;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 25;
- 3 yemek kaşığı un 25;
- 2 çay kaşığı silme pul biber 25;
- 2 çay kaşığı tuz 25.
Hazırlanışı:
- Bulguru ve irmiği ağzı kapaklı bir kaba alın, üzerine sıcak su ekleyin ve ağzını kapatıp yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakın 25.
- Bu arada, 200 gram yağı tencereye alın ve kıymayı rengi dönene kadar sürekli karıştırarak pişirin 2.
- Kıymanın her yeri renk aldıktan sonra yarım çay bardağı su ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun 2.
- Tane tane olması için küp küp doğranmış soğanı ilave edip kavurmaya devam edin 2.
- Soğanlar tamamen kavrulduktan sonra 2 çay kaşığı tuzu ve baharatları ilave edin, cevizleri de ekleyip ocağın altını kapatın 2.
- Maydanozları ekleyip son kez karıştırıp soğuması için başka bir kaba alın 2.
- Şişmeye bıraktığımız bulgurlu karışımı bir tepsiye veya bir kaba çıkarın 2.
- Üzerine yağ, salça, un, yumurta, pul biber ve 2 çay kaşığı tuzu ekleyip güzelce yoğurun 2.
- Yaklaşık 15 dakika yoğurduktan sonra bütün hamuru bir araya getirin ve üzerini nemli bir bezle örtün 2.
- Yaklaşık 30 dakika dinlendirin 2.
İçli köfte hamurunun kıvamı, ele yapışmayan ama çatlamayacak kadar yumuşak olmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: