Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 500 gram iç bakla 34;
- 1 adet soğan 34;
- 2-3 diş sarımsak 4;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı 4;
- 1 yemek kaşığı un 4;
- 1,5 su bardağı su 4;
- Tuz 4;
- 3 adet küp şeker 4.
Hazırlanışı:
- Baklaları yıkayın ve süzün 4.
- Soğanı yemeklik doğrayın 4.
- Sarımsakları ince ince kıyın 4.
- Orta boy bir tencerede zeytinyağı, soğan ve sarımsakları biraz tuz katarak pembeleşene kadar kavurun 4.
- Pembeleşen soğanlara unu ekleyerek 1 dakika kadar kavurun 4.
- Tencereye baklaları ekleyin ve 2 dakika orta ateşte kavurun 4.
- Suyunu ve şekerini eklediğiniz baklaları kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin 4.
- Pişen baklaların içine ince kıyılmış dereotu katarak karıştırın, oda sıcaklığına gelince servis yapın 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: