Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- yarım kilo bakla 2;
- 1 adet orta boy soğan veya 10 adet arpacık soğanı 2;
- 3 adet orta boy domates veya 10-12 adet domates 2;
- yarım limonun suyu 2;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ 2;
- tuz 2;
- 3-4 dal dereotu 2.
Hazırlanışı:
- Küçük bir tencereye su konulup kaynatılır 2. İçine yarım limon sıkılır 2.
- Doğranan baklalar tencereye atılıp yumuşayana dek pişirilir 2.
- Pişince soğuk su dolu kabın içine atılır, süzülür 2.
- Diğer tarafta domates ve soğan doğranıp zeytinyağı, limon suyu ve tuzla karıştırılır 2.
- Bu karışıma baklalar eklenir ve servis edilir 2. Üzerine doğranmış dereotu serpiştirilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: