Buradasın
Hurmadan dondurma nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hurmalı dondurma yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kutu krema (200 ml) 1;
- 1,5 su bardağı katı yoğurt (süzme yoğurt olabilir) 1;
- 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri 1;
- 10-12 adet hurma 1;
- 2 adet ceviz içi (süslemek için) 1.
Yapılışı:
- Hurmaları yıkayıp küçük küpler halinde doğrayın 1.
- Bir cezve suyla yumuşamaları için orta ateşte ocağa koyun 1.
- Yumuşayınca (iyice erimeden) ocaktan alıp iyice süzün 1.
- Krema, yoğurt ve pudra şekerini mikserle karıştırın 1.
- Hurmaları bu karışıma ekleyin 1.
- Dondurma donması için dondurucuya koyun (en az 6-7 saat bekletin) 1.
- Çıktıktan sonra 7-8 dakika dışarıda bekletip servis edin 1.
Ayrıca, karamelize hurmalı dondurma tarifi de mevcuttur 2:
- Tereyağını bir tavada kısık ateşte eritin 2.
- Hurmaları uzunlamasına ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve her bir hurmayı dörde bölün 2. Pikan cevizlerini iri parçalar halinde doğrayın 2.
- Doğradığınız hurmaları ve pikan cevizlerini erittiğiniz tereyağına ekleyin 2. Karıştırarak, hurmalar karamelize olup cevizler hafifçe kavrulana kadar pişirin 2.
- Tarçını ekleyip birkaç dakika daha karıştırın, ardından ocağın altını kapatın 2.
- Servis kaselerine vanilyalı dondurma toplarını yerleştirin 2. Üzerine karamelize hurma ve pikan cevizi karışımını ekleyin 2.
- Son olarak deniz tuzu serpiştirerek servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: