Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hurmalı dondurma yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Sütü, kaymağı ve sahlebi bir tencerede karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin 1. Topaklanırsa blender kullanabilirsiniz 1.
- Çekirdeklerini ayırdığınız yumuşak hurmaları ekleyip blender ile karıştırın 1.
- Karışımı soğuduktan sonra buzluğa koyun 1.
- Yemeden 15 dakika önce çıkarırsanız yemesi daha keyifli, tam dondurma kıvamında olur 1.
Alternatif bir tarif:
Yapılışı:
- Muzları iri iri dilimleyip bir tabakla dondurucuya atıp dondurun 3.
- Donmuş muzları blender haznesine alın 3.
- Üzerine çekirdeği çıkarılmış hurmaları ve tahini ilave edin 3.
- İran hurması kullanırsanız hem yumuşak hem de kabuğu çok kolay soyulur 3.
- Malzemeleri blenderdan geçirin 3.
- Karışımı kuplarda servis edin 3.
Bir diğer tarif:
- 2 su bardağı yoğurt 4;
- 3 yemek kaşığı yulaf 4;
- 1 yemek kaşığı chia tohumu 4;
- 6-8 adet hurma 4;
- 2 yemek kaşığı bal 4.
Yapılışı:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: