Hurma suyu yapmak için gerekli malzemeler: yarım kilo hurma; bir adet taze limon; bir miktar su. Hazırlanışı: 1. Hurmaları yıkayın. 2. Geniş bir kaba koyun ve üzerine yarım parmak üzerine çıkacak kadar su ekleyin. 3. Suyu süzün ve şişmiş olan hurmaların çekirdeklerini çıkarın. 4. Tüm hurmaların çekirdeklerini çıkardıktan sonra derin bir kaba koyun. 5. Hurmaların üzerine bir litre ılık su koyun ve içerisine bir adet limonu iyice sıkın. 6. En az 4 saat boyunca bekletin. 7. Daha sonra hurmalar ile suyu bir blendera yardımı ile inceltin. 8. Karışımınızı bir tülbent yardımı ile süzerek elde edilen şurubu ağzını sıkıca kapatabileceğiniz bir kap içerisine koyarak buzdolabında saklayın. Alternatif bir tarif: 300 gram hurma; 600 ml sıcak su. Hazırlanışı: 1. Hurmaları yıkayın, üzerini geçecek kadar içme suyu koyun ve 1,5 – 2 saat bekletin. 2. Kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın. 3. Derin bir blender kabına aktarın, 600 ml sıcak su ekleyin. 4. Bir tülbent yardımı ile iyice süzün.