Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hipoglisemisi olan bir kişinin beslenmesi, kan şekerini dengede tutacak şekilde düzenlenmelidir. Önerilen besinler:
- Tam tahıllı ekmek: Ekmek olarak mutlaka tam tahıllı ekmek tüketilmelidir 14.
- Ara öğünler: Ana öğün yerine meyveyle geçiştirilmemeli, yanına kalsiyum açısından destekleyici yarım çay bardağı süt, diyet ayran veya yoğurt eklenmelidir 14.
- Yağsız proteinler: Ana öğünlerde yağsız kırmızı et, derisiz balık, hindi veya tavuk eti tercih edilmelidir 14.
- Kuru baklagiller: Kan şekerinin ani yükselmesini ve ani düşmesini önleyen süper besinlerdir 14.
- Yoğurt ve kefir: Sağlıklı yağ ve protein içererek kan şekerini dengede tutar 4.
- Avokado: Kan şekerinin düşmesini önleyen sağlıklı bir yağ kaynağıdır 4.
Kaçınılması gereken besinler:
- Basit şekerler (bal, pekmez, reçel) 34.
- Basit karbonhidratlar (makarna, beyaz ekmek, pirinç) 34.
- Doymuş yağlar (tereyağı, kuyruk yağı) 34.
Hipoglisemi durumunda beslenme düzeni, bir diyetisyen veya doktor tarafından belirlenmelidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: