Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hindistan cevizli lokum, sağlıklı kabul edilebilecek bir tatlıdır; ancak kontrollü tüketilmesi önerilir 2.
Hindistan cevizli lokumun bazı faydaları ve içerdiği maddeler şunlardır:
- Enerji verici 12. Yüksek karbonhidrat değerleri sayesinde enerji deposudur 1.
- Tokluk hissi 1. Yüksek lif içeriği sayesinde uzun süre tokluk hissi verir 1.
- Kemik ve kas gelişimi 1. Protein açısından zengin olduğundan kemik gelişimi ve kas güçlendirmeyi destekler 1.
- Atık maddelerin atılması 14. Vücuttaki atık maddelerin akciğer ve karaciğerde birikmesini önleyerek idrar yoluyla atılmasını sağlar 14.
Hindistan cevizli lokumun bazı zararları ve içerdiği maddeler ise şunlardır:
- Yüksek şeker içeriği 2. Yüksek oranda şeker içerdiğinden kan şekerini artırabilir, bu yüzden diyabet hastalarının tüketmeden önce uzmanlarına danışmaları önerilir 24.
- Hazımsızlık 4. Aşırı tüketimi hazımsızlığa neden olabilir 4.
Her şeyin fazlasının zararlı olduğu unutulmamalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: