Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hindistan cevizi çeşitli şekillerde tüketilebilir:
- Taze Hindistan Cevizi: Suyu ve beyaz et kısmı ile tüketilir 1. Hindistan cevizi suyu, serinletici ve sağlıklı bir içecek olarak tercih edilir 13.
- Kuru Hindistan Cevizi: Rendelenmiş veya dilimlenmiş olarak tatlılarda, keklerde ve kurabiyelerde kullanılır 13.
- Hindistan Cevizi Sütü: Kuru Hindistan cevizinin su ile karıştırılması ve süzülmesiyle elde edilir 1. Vegan ve laktoz intoleransı olan bireyler için alternatif bir süttür 1.
- Hindistan Cevizi Yağı: Yemek pişirme ve salata soslarında kullanılır 1. Ayrıca cilt ve saç bakımında nemlendirici ve besleyici olarak kullanılır 13.
- Hindistan Cevizi Unu: Glutensiz bir alternatif olarak, unlu mamuller ve tatlılarda kullanılır 1.
Hindistan cevizinin aşırı tüketimi ishale ve kilo alımına neden olabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: