Buradasın
Hindistan cevizi dondurma file nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hindistan Cevizli Dondurma Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 litre Hindistan cevizi sütü 1
- 1 su bardağı toz şeker 1
- 1,5 yemek kaşığı nişasta 1
- Yarım çay bardağı süt 1
- 20 g salep 1
- 1 paket krem şanti 1
- Üzeri için 4-5 yemek kaşığı Hindistan cevizi 1
Yapılışı:
- Hindistan cevizi sütü ve toz şekeri geniş bir tencereye alın 1.
- Süt kaynayıp şeker tamamen eriyinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika kaynatın 1.
- Nişastayı ayrı bir kaseye alın, sütü ilave edip çırpın ve kaynayan Hindistan cevizli süte ekleyin 1.
- Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın, salep ve krem şantiyi ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın 1.
- Hindistan cevizini ilave edip karıştırın 1.
- Harcı dondurma kalıplarına paylaştırın ve dondurucuda 8 saat kadar dinlendirin 1.
- Kalıplarından çıkartıp üzerlerine Hindistan cevizi serperek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: